Waarom kiezen voor directe verkoop?

Waarom kiezen voor directe verkoop?

Wil je jouw vastgoed verkopen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Directe verkoop is er daar een van. En het is een voordelige formule voor wie een huis of ander pand vlot wil verkopen aan een correcte prijs.

Geen commissie

Wie zijn woning verkoopt via een vastgoedmakelaar betaalt een commissie. Logisch, de makelaar wilt er uiteraard ook iets aan verdienen. Zo’n commissie bedraagt gemiddeld 3 tot 5 % van de verkoopprijs. Op een groot bedrag zoals de verkoopsom van een woning gaat dat al snel om duizenden euro.

Snelle verkoop

Directe verkoop van een woning gaat snel, zeker als je verkoopt aan een ervaren partij. Je hoeft geen tientallen bezoekers te ontvangen. Er komt geen tweede huisbezoek met ‘de nonkel die veel van renovatie kent’. En je moet niet wachten op het moment waarop zich eindelijk een echte koper aandient. Ook een openbare verkoop kan trouwens lang aanslepen.

Geen futloze verkoper

Als je een makelaar inschakelt om jouw woning te verkopen, dan ben je erg afhankelijk van zijn of haar verkoopstalent. En het kan natuurlijk altijd dat dat niet overweldigend is. Of dat de makelaar niet al te veel moeite doet om jouw vastgoed te verkopen. Bij directe verkoop heb je dat probleem niet. Jij bent immers het gezicht van jouw woning.

Eerlijke prijs

Een onrealistisch hoge prijs leidt niet alleen tot verkeerde verwachtingen. Het kan de periode waarin je woning te koop staat ook nodeloos rekken. Maar uiteraard wil je ook te allen prijze een te lage verkoopprijs vermijden. Een correct bod, gebaseerd op jarenlange ervaring, geeft jou een eerlijke prijs voor jouw vastgoed.

Voorbij de eerste indruk

De meeste mensen die op zoek zijn naar een woning hebben daarin weinig ervaring. Ze laten zich dan ook vaak leiden door hun eerste indruk. En bij een woning die toe is aan renovatie, is die eerste indruk niet altijd zo positief. Gevolg: de geboden prijs is te laag of er komt zelfs helemaal geen bod. Verkoop je aan een partner met ervaring in het kopen en renoveren van vastgoed, dan vermijd je dat. Hij zal immers niet struikelen over een afgeleefd interieur of een slecht sluitende deur.

Ook interesse om jouw vastgoed te verkopenContacteer ons gerust voor meer informatie.