Wat zijn de voordelen van renovatie?

Wat zijn de voordelen van renovatie?

Een woning hoeft niet altijd nieuw te zijn. Een bestaande woning renoveren heeft heel wat voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Uniek karakter

Een woning met geschiedenis ademt vaak charme. De originele elementen zorgen voor een uniek karakter. Combineer dat met een degelijke renovatie en je krijgt een zeer bijzondere woning. Heel wat huurders weten dat te waarderen.

Meer keuze in de stad

In steden en dorpskernen is het aantal bouwgronden beperkt. Je vindt er veel sneller een bestaand pand dat mits degelijke renovatie kan uitgroeien tot een unieke woning.

Minder voorschriften

Voor renovatie gelden vaak minder regels en voorschriften. Bovendien is voor een aantal renovatiewerken geen bouwaanvraag mogelijk. Gevolg: je hebt meer vrijheid en het kan sneller vooruit.

Financieel interessant

Voor een volledig nieuwbouwproject moet je meteen een groot bedrag op tafel leggen. Uitgaven voor renovatie kunnen meestal meer gespreid worden. Bovendien geldt voor renovatie een BTW-tarief van slechts 6 %. Nieuwbouw heeft een BTW van 21 %.

Minder afval en transport

Renovatie creëert vaak minder afval en transport. Je behoudt immers de delen van een woning die nog in goede staat verkeren in plaats van alles af te breken. Bovendien vermijd je heel wat transport van afval en nieuwe materialen.

Beste van twee werelden

Een bestaande woning renoveren betekent niet dat je geen hedendaagse technieken kan toepassen. Een slimme renovatie biedt alle comfort, zuinigheid en esthetiek die een hedendaagse huurder of koper verlangt.

Benieuwd naar onze manier van werken? Aarzel niet om ons te contacteren.