Investeren in vastgoed: de voordelen op een rij

Investeren in vastgoed: de voordelen op een rij

Denk je eraan te investeren in vastgoedGoed idee! Want zo’n investering heeft een pak voordelen.

Een zekere investering

De laatste jaren werd duidelijk dat financiële beleggingen wel wat risico’s inhouden. Een belegging in vastgoed daarentegen heeft een grote zekerheidHuurinkomsten liggen vast in een contract en kunnen niet plotsklaps een stuk lager liggen. Bovendien heeft een vastgoedeigendom een reële waarde.

Kwaliteit is aantrekkelijk

Investeer je in kwalitatief vastgoed, dat degelijk werd gerenoveerd en een goede ligging heeft? Dan heb je iets waardevols in handen. Dergelijke woningen en appartementen zijn immers heel aantrekkelijk voor huurders.

Lenen is interessant

De allerlaagste stand van de rente is misschien al voorbij, de rentevoeten voor leningen blijven nog steeds erg laag. Een goedkope lening afsluiten is nog steeds mogelijk. Voeg jij bij het geleende bedrag ook een deel eigen middelen, dan renderen die goed. De kosten voor de lening zijn immers laag.

Fiscale voordelen

Voor investeringen in vastgoed gelden een aantal fiscale voordelen. Na vijf jaar betaal je geen meerwaardebelasting meer bij verkoop. Bovendien betaal je geen belasting op huurinkomsten als je verhuurt aan particulieren. Betaal je intresten op een hypothecaire lening? Dan mag je die aftrekken op de belasting op het kadastraal inkomen.

Toekomstige woning

Wie investeert in vastgoed, heeft iets tastbaars in handen. En dat komt ooit misschien nog van pas. Stel: je koopt een degelijk gerenoveerd appartement als investering. Dat kan je een tijdlang verhuren. Maar denk je er op een bepaald moment aan om zelf kleiner te gaan wonen? Of wil je jouw kinderen een duwtje in de rug geven met een eigen plek om te wonen? Dan kan dat appartement heel goed van pas komen.

Samengevat: investeren in vastgoed is erg interessant. “The best investment on earth is earth”, zei ene Louis J. Glickman ooit. En hij kon het weten, want Glickman was een van de meest succesvolle Amerikaanse vastgoedinvesteerders.

Ook interesse in een investering in vastgoedContacteer ons gerust voor meer informatie.